Skrivnostna lepotica

Skrivnostna lepotica

DELAVNICA ZA DEKLETA OD 13. do 15. let IN NJIHOVE MAME

Cena tečaja: 40 eur/par (mama/hči)

Da bosta lažje premagali preizkušnje odraščanja vaju vabimo, da se nam pridružita na aktivni delavnici, namenjeni odraščajočim dekletom med 13. in 15. letom ter njihovim mamam. Dekleta imajo priložnost, da v sproščenem ozračju prisluhnejo temam, ki se tičejo odraščanja in spolnega dozorevanja ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru. Delavnico vodita strokovnjakinji za plodnost Maja Vovk in Petra Lukan.

KDAJ IN KAM LAHKO PRIDETE?

Lokacija in datum delavnic

LJUBLJANA, 8. oktober 2021 od 17.30 do 20.30.

Beautiful Teenage Girls Having Fun in Summer Park. Outdoor

O DELAVNICI

Kako poteka in komu je namenjena?

Delavnica Skrivnostna lepotica je namenjena starejšim dekletom, ki so že vstopila v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki jih že izkušajo, pa tudi tistimi, ki jih še čakajo. Dekleta v tej starosti imajo praviloma že izkušnjo mesečne krvavitve. Program dekletom pomaga, da se seznanijo s svojo ženskostjo, ter jim daje moč in zaupanje, da sprejmejo svoje spreminjajoče se telo in se v njem dobro počutijo. Mamam pa daje spodbudo, kako v viharnih najstniških letih ohranjati stik s svojo hčerko, ji vlivati prepotrebno samozavest ter pomagati graditi pozitivno samopodobo.

Funny teenager girl

KAJ BOSTE IZVEDELI?

Vsebine delavnice

portrait of smiling young woman or teenage girl

1 Lepota ženskosti

2 Telesne in čustvene spremembe

3 Menstrualni ciklus in spočetje

4 Samopodoba, privlačnost in spolnost

5 Klepet z mamami

STROKA IN IZKUŠNJE

Kdo vodi delavnico?

Delavnico izvajata svetovalki za naravno načrtovanje družine po metodi FertilityCare Maja Vovk in Petra Lukan, obe z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine ter vodenjem programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja

je po poklicu magistra farmacije, ki se že 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Je nacionalni vodja FertilityCare ekipe Slovenije. Skupaj z možem pri Zavodu Iskreni vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame.

Petra

na Zavodu Iskreni dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na Zavodu Iskreni pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerk in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerkama odkriva lepoto dekliškosti.

MNENJA UDELEŽENK

Kaj pravijo udeleženke?

Bilo je zelo zanimivo in poučno, pa tudi zabavno in prijetno vzdušje! Zelo sem uživala!

  Nina

  Vaša delavnica mi je bila zelo všeč, ker sva z mamo razvili zelo lep pogovor in ga nadaljevali tudi doma

   Katja

   Hčerka se je dolgo upirala, a na koncu sem naju kar prijavila. Po prvih minutah jo je pritegnilo in res sva se lepo imeli. “Na suho” je težko začeti pogovor o teh temah, na delavnici pa nama je takoj steklo in še zmanjkalo časa. Všeč mi je, da je hči lahko slišala vse te reči na pravi način. Menim, da bi lahko ta program ponudili tudi v šolah. Vse dobro želim!

    Mama