Čudovita princesa

Čudovita princesa

DELAVNICA ZA DEKLETA OD 9. do 12. let IN NJIHOVE MAME

Cena tečaja: 40 eur/par (mama/hči) oz. 50 eur

Ste se v puberteti tudi ve spraševale, če se ni vašemu telesu preprosto zmešalo? Vas je menstruacija presenetila? Vam je kdo povedal, kaj se dogaja z vami? Ste se o vsem tem lahko pogovorile s svojo mamo?

Da bi vašim hčerkam omogočili čim boljši vstop v puberteto, vas vabimo, da se nam pridružite na zabavni in poučni delavnici, namenjeni odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom starosti ter njihovim mamam. Deklice imajo priložnost, da v prijetnem ozračju prisluhnejo starosti primerni predstavitvi o odraščanju in spolnem dozorevanju ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru.

KDAJ IN KAM LAHKO PRIDETE?

Lokacije in datumi delavnic

Delavnice potekajo ob razpisanih terminih in trajajo od 17.30 do 20.00.

Mom and daughter
LJUBLJANA
 • Datum: 17. september 2021 (ob 17.30)
NOVA GORICA
 • Datum: 24. september 2021 (ob 17.30)
TREBNJE
 • Datum: 1. oktober 2021 (ob 17.30)
MARIBOR
 • Datum: 15. oktober 2021 (ob 17.30)
SVETI DUH NAD ŠKOFJO LOKO
 • Datum: 22. oktober 2021 (ob 17.30)

Izvedba tudi v vašem kraju!

Delavnico Čudovita princesa lahko izvedemo tudi v vašem kraju. Izvedba traja 2,5 uri, starost hčerk je med 9 in 12 let. Mama ima s sabo največ dve hčerki. Minimalno število udeleženk je 5 (hčerk), maksimalno je 30 (hčerk) oziroma manj, če tolikšnega števila ne dopušča prostor.

Za dodatne informacije in termin pišite na info@iskreni.net.

Cena izvedbe za 5 do 19 hčerk je 300 €, za 20 do 30 hčerk pa 400 €
+ potni stroški (0,30 eur/km Brezovica pri Ljubljani)

Kraj izvedbe – Brezovica pri Ljubljani ali v vašem kraju

O DELAVNICI

Kako poteka in komu je namenjena?

Delavnica Čudovita princesa je namenjena mlajšim deklicam, ki vstopajo v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki se dogajajo med odraščanjem in s katerimi se morda že srečujejo. Mnoge bodo že imele izkušnje telesnih in čustvenih sprememb. Vse pa bodo spoznale, zakaj so te spremembe nujne in lepe. Deklicam predstavimo delovanje spolnih organov ter razložimo, kaj je to menstrualna krvavitev. Delavnica je tako še posebej primerna za deklice, ki še nimajo menstruacije.

Program deklicam pomaga, da se seznanijo s svojo dekliškostjo, da na zabaven način spoznajo spremembe, s katerimi se bodo srečale v puberteti, ter jim daje moč in zaupanje, da se v svojem telesu, ki se iz dneva v dan spreminja, počutijo dobro.

Program omogoči, da se deklice in mame lažje pogovarjajo o vseh temah, ki se tičejo odraščanja.

Little girl

KAJ BOSTE IZVEDELI?

Vsebine delavnice

1 Čas dekliškosti, lepota ženskosti, edinstvenost

2 Telesne in čustvene spremembe v puberteti

3 Menstrualni cikel

4 Skrb za telo in dobro počutje

5 Klepet z mamami

STROKA IN IZKUŠNJE

Kdo vodi delavnico?

Delavnico izvajajo Maja Vovk, Petra Lukan, Veronika Plestenjak in Klavdija Kralj. Maja, Petra in Klavdija so svetovalke za naravno načrtovanje družine (Maja in Petra po metodi FertilityCare, Klavdija po metodi Sensiplan), vse z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine. Petra in Veronika pa izvajata program Iskreno o štorkljah, delavnico za starše o spolni vzgoji. Vse voditeljice imajo dolgoletne izkušnje pri vodenju programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja

je po poklicu magistra farmacije, ki se že 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Je nacionalni vodja FertilityCare ekipe Slovenije. Skupaj z možem pri Zavodu Iskreni vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame.

Petra

na Zavodu Iskreni dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na Zavodu Iskreni pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerk in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerkama odkriva lepoto dekliškosti.

Veronika

je po izobrazbi glasbenica. Že ob začetku svoje poklicne poti je nabirala izkušnje ob pedagoškem delu, ki se je kmalu nadgradilo v vodenje glasbene šole, kjer je še bolj neposredno prihajala v stik z družinami, tako otroci kot starši. Ko jo je življenjska pot pripeljala do Zavoda Iskreni, se je še bolj poglobila v teme teologije telesa, spolne vzgoje, naravnega načrtovanja družine ter moškosti in ženskosti nasploh. Zase pravi, da občuduje življenje in da se je zanjo pravo šolanje po diplomi šele začelo. Najbolj poučne ure doživlja ob svojem možu in treh deklicah ter ob realnosti vsakdanjega življenja.

Klavdija

je po končanem študiju pedagogike ob materinstvu začutila veliko željo, da je najprej mama. Zato vse kar dela in spoznava, izhaja iz želje, da je dobro in v rast njene družine. Tako je postala montessori asistentka za otroke v starosti od 0 do 3 let, sodeluje pri oblikovanju programov za družine pri Zavodu Iskreni in je tudi svetovalka za naravno načrtovanje družine. Kar dela, jo navdihuje in opogumlja za Upanje v dobrohotnost vsega, kar se ji zgodi. Največ vseživljenjskih izzivov ji pripravljajo njeni štirje otroci, dve princesi stari 10 in 8 let, za njima pa še dva bojevnika stara 4 in 2 leti. Harmonijo v sebi in posledično v družini ohranja, kadar v spomin prikliče skavtski zakon, skavt si žvižga in poje v težavah.

MNENJA UDELEŽENK

Kaj pravijo princese?

Na delavnici sem se veliko naučila. Najbolj mi je bilo všeč, ko sva se z mami pogovarjali druga o drugi. Zelo dobro je bilo, ko smo gledali model maternice in spoznavali, kako nastane dojenček. Najraje bi šla na delavnico kar še enkrat! 🙂

  Ajda

  Na predstavitvi sem se imela odlično. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo napisali pisemce za mamico, mamica pa svoji hčerki. V pisemce smo zapisali same pozitivne stvari. Čudovito princeso bi priporočila vsem mamam in hčerkam. Upam, da bomo še kdaj šle.

   Zala

   Všeč mi je bilo, da sem bila cisto sama z mamico in sva prav same sle v Ljubljano. Potem mi je bilo fajn, da sva se pogovarjale take odrasle teme. Počutila sem se zelo pomembno in odraslo. Fajn mi je bilo, da sem prav lepo videla kako pride dojenček v maternico. Vsi so bili prijazni. Dobila sem cisto prave vložke, ki sem jih dala nekam na skrivno, daleč od brata in sestre. Z mamico imava eno skrivnost, samo medve.

    Maša

    MNENJA UDELEŽENK

    Kaj pravijo mamice?

    Delavnica Čudovita princesa nama je bila obema všeč. Na zelo slikovit, dostopen in prijeten način so bile predstavljene "skrivnosti" odraščanja deklic. Med nama s hčerjo je nekako poglobilo vezi in odprlo kaj nekaj tem za razmislek.!

     Mami Brigita

     Doma se s hčerko sicer pogovarjava, a tokrat so bile informacije v logičnem zaporedju, strnjene... predvsem pa tako simpatično in sproščeno predstavljene, da se sedaj odraščanja veselijo vse tri hčere – z vsemi spremembami, ki jih prinaša. To pričakovanje, se mi zdi, je bilo za celotno družino najlepše darilo.

      Mami Meta

      Delavnica je bila izvrstna, saj sta predavateljici na zelo primeren ter zabaven način predstavili prve korake v svet ženskosti, tako da smo bile lahko tako mame kot hčerke izredno sproščene.

       Mami Anita

       Delavnica mi je bila v pomoč oz. spodbudo, kako čisto preprosto spregovoriti s hčerko o odraščanju. Vse je bilo tako preprosto, sproščeno. Ta delavnica bi morala biti za vse mame in hčerke obvezna tako kot učenje branja in pisanja.

        Mami Tjaša

        Predvsem smo se še bolj zbližale in si odprle nove možnosti pogovorov, »skrite kode«, ki pomenijo, da rabimo druga drugo ter ugotovile, da moramo znova in znova premlevati odraščanje tako deklet kot tudi mame. Dobila sem potrditev, da smo na pravi poti in zagotovo mi bo pri mlajših lažje. Vsekakor pa bomo izkoristile priložnost podobnih delavnic.

         Mami Barbara